بیمه سمعک کمک هزینه هایی را از جانب سازمان های مختلف جهت تجویز و خدمات سمعک و وسایل کمک شنیداری شامل می شود. بسته به نوع سازمان و قرارداد آن با بیمه ها تعرفه بیمه سمعک متفاوت است. تعرفه بیمه سمعک بر اساس نوع سازمان و نوع قرارداد آن تعیین می شود و معمولا فواصل زمانی مشخصی برای پرداخت مجدد آن تعیین می شود. مثلا برخی بیمه ها هر پنج سال یکبار کمک هزینه تهیه سمعک را به مددجویان پرداخت می کنند.
عوامل موثر در تعیین قیمت سمعک و تعرفه بیمه سمعک
عوامل مختلفی در تعیین قیمت سمعک نقش اساسی دارد. سمعک وسیله ای الکتریکی است که دارای تکنولوژی های متنوعی است. سیستم شنوایی طبیعی انسان بسیار پیشرفته است و عملکرد پیچیده ای دارد. سلول های عصبی و سلول های مویی متنوعی در ساختار گوش وجود دارد که هر کدام عملکرد بخش خاصی از آن را برعهده دارد. هر تکنولوژی از سمعک برای جبران عملکرد خاصی از گوش ابداع شده است. هرچه سطح تکنولوژی سمعک پیشرفته تر باشد قیمت سمعک هم افزایش می یابد. هر سمعک و تکنولوژی به نوع خاصی از کم شنوایی ها اختصاص دارد و کمبودهای ناشی از آن را جبران می کند. عوامل متنوع دیگری در تعیین قیمت سمعک نقش اساسی دارند. از جمله این عوامل می توان به سایز سمعک ، مدل سمعک ، برند سمعک ، کیفیت ساخت ، قابلیت های وایرلس ، گارانتی و لوازم جانبی متنوع اشاره کرد.
تعرفه بیمه سمعک به نوع قرارداد سازمان بیمه ای با ارگان بیمه کننده بستگی دارد. بیمه سمعک معمولا همه یا تنها بخشی از هزینه سمعک را برای بیمه شونده فراهم می کند. برخی سازمان ها مانند تامین اجتماعی و بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت ، سقف مشخصی برای تعرفه بیمه سمعک تعیین کرده اند. در این شرایط سمعک چه بصورت یک گوشی و چه دوگوشی تجویز شود هزینه مشخصی به کاربر تعلق می گیرد. اما تعرفه بیمه سمعک در بعضی سازمان ها برای تجویز یک گوشی و دوگوشی متفاوت است. برخی سازمان ها علاوه بر تعیین تعرفه بیمه سمعک برای خرید ، مبالغی معین را بصورت سالیانه برای ارائه خدمات متفرقه و تعمیرات هم درنظر می گیرند.
حس ما اینکه که شاید مقاله زیر را بپسندید
خرید سمعک با قیمت مناسب در کلینیک شنوایی سنجی معتبر
نحوه پرداخت تعرفه بیمه سمعک به کاربر سمعک
معمولا دو روش برای پرداخت تعرفه بیمه سمعک وجود دارد. در روش اول کلینیک شنوایی شناسی بصورت مستقیم از بیمه تعرفه بیمه سمعک را دریافت می کند. برای این کار لازم است که کلینیک شنوایی شناسی با بیمه قرارداد داشته باشد. کاربر با مراجعه به بیمه برگه معرفی نامه مخصوص دریافت می کند که در آن مبلغ تعرفه بیمه سمعک ذکر شده است و متخصص بصورت ماهانه مبالغ معرفی نامه ها را از بیمه دریافت می کند. در روش دوم کاربر باید هزینه سمعک را کاملا به کلینیک پرداخت کند و فاکتور مربوطه را از آن دریافت کنید. در این روش کاربر به اداره بیمه مراجعه کرده و فاکتور سمعک و مدارک لازم را ارائه می دهد و مبلغ تعرفه بیمه سمعک را دریافت می کند. نکته قابل توجه این است که ممکن است مبلغ تعرفه بیمه به تنهایی برای دریافت سمعک مناسب برای فرد کافی نباشد و متخصص شنوایی شناس بر اساس شرایط بیمار و نوع کم شنوایی مناسب ترین سمعک و تکنولوژی ها را به کاربر پیشنهاد می دهد. مابتفاوت هزینه سمعک توسط کاربر پرداخت می شود.
تعرفه بیمه سمعک سازمان ها
تعرفه بیمه سمعک بسته به سازمان طرف قرارداد متفاوت است. بیمه ها جهت پرداخت بیمه سمعک زمان مشخصی را تعیین می کنند و هرساله یا چند سال یک بار هزینه مشخصی را به کاربر پرداخت می کنند. برخی بیمه ها با سازمان ها و نهادهای مختلفی قرارداد دارند و بسته به نوع قرارداد سقف مشخصی را برای هر کاربر مشخص می کنند.
تعرفه بیمه سمعک تامین اجتماعی
سازمان تامین اجتماعی مجموعا تا سقف ۱۲۶۰۰۰۰ تومان برای تعرفه بیمه سمعک تعیین کرده است. بسته به مبلغ سمعک مبلغ مشخصی به حساب کاربر واریز می شود. بیمه تامین اجتماعی تعرفه سمعک را مستقیما به حساب کاربر واریز می کند.
تعرفه سمعک سازمان بیمه سلامت
سازمان بیمه سلامت مجموعا تا سقف مبلغ ۸۸۰۰۰۰ تومان را برای تعرفه سمعک تعیین کرده است. این سازمان تنها فاکتور رسمی قابل تایید ادیولوژیست را می پذیرد و مبلغ تعرفه بیمه سمعک را مستقیما به حساب کاربر واریز می کند. بعضی از موارد که سن کاربر کمتر از ۶ سال است و تجویز سمعک بصورت دوگوشی انجام می شود بیمه سلامت مبلغ ۱۷۶۰۰۰۰ پرداخت می کند.
تعرفه بیمه سمعک بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت
سازمان بیمه خدمات درمانی کارکنان دولت مجموعا تا سقف ۸۸۰۰۰۰ تومان جهت تعرفه بیمه سمعک تعیین کرده است. برای دریافت کمک هزینه سمعک در این سازمان لازم است تا بیمار فاکتور خرید خود که شامل مهر ادیولوژیست هم می باشد را ارائه دهد. بیمه خدمات درمانی در برخی موارد مبلغ ۱۷۶۰۰۰۰ تومان را برای تجویز دوگوشی به افراد زیر ۶ سال پرداخت می کند.
مبلغ سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح برای تعرفه بیمه سمعک
تعرفه بیمه سمعک در سازمان خدمات درمانی بیمه نیروهای مسلح مبلغ ۱۲۰۰۰۰۰ تومان می باشد. این سازمان مبلغ ۱۴۰۰۰۰۰ تومان برای جانبازان نیروهای مسلح کمک هزینه در نظر می گیرد. برای دریافت کمک هزینه سمعک از این بیمه باید فاکتور مربوط به خرید سمعک را به همراه مدارک مورد نیاز ارائه داد.
تعرفه سمعک بیمه دانا ، ایران ، البرز و آسیا
سازمان های بیمه دانا ، ایران، البرز و آسیا مبلغ مشخصی برای تعرفه بیمه سمعک تعیین نکرده اند. مبلغ کمک هزینه سمعک این سازمان ها بستگی به نوع قرارداد آنها با سازمان های مختلف دارد. کلینیک های طرف قرارداد این بیمه ها معرفی نامه بیمار که از اداره بیمه خود دریافت کرده است را تحویل گرفته و مابتفاوت قیمت سمعک را از آن ها بصورت وجه تحویل می گیرند. ممکن است قیمت سمعک برابر با میزان قیمت سمعک کاربر باشد. در این شرایط وجهی از بیمار دریافت نمی شود.
تعرفه بیمه سمعک شهرداری
بیمه شهرداری برای هر گوش مبلغ ۹۰۰۰۰۰ تومان بعنوان تعرفه بیمه سمعک مشخص کرده است. درصورت دریافت دوگوشی سمعک مبلغ ۱۸۰۰۰۰۰ تومان پرداخت می شود. بیمار با ارائه فاکتور کلینیک با مهر ادیولوژیست و سایر مدارک مبلغ مشخص شده را دریافت می کند.
مبلغ سازمان بیمه میهن برای تعرفه بیمه سمعک
سازمان بیمه میهن مجموعا تا سقف ۵۰۰۰۰۰ تومان جهت تعرفه بیمه سمعک مشخص کرده است. کاربران با ارائه فاکتور به اداره بیمه مربوطه مبلغ تعیین شده را دریافت خواهند کرد.
مبلغ بیمه پارسیان برای تعرفه سمعک
بیمه پارسیان مجموعا مبلغ ۷۰۰۰۰۰ تومان جهت تعرفه بیمه سمعک مشخص کرده است. بیماران پس از تهیه سمعک با ارائه فاکتور معتبر به بیمه می توانند کمک هزینه خود را دریافت کنند.
مبلغ مشخص شده سازمان هواپیمایی برای تعرفه بیمه سمعک
سازمان بیمه هواپیمایی جمهوری اسلامی مبلغ ۲۵۰۰۰۰ تومان تعرفه بیمه سمعک برای هر گوش پرداخت می کند. بیمه شدگان این سازمان پس از ارائه فاکتور معتبر به سازمان بیمه ای خود مبلغ مشخص شده را دریافت می کنند.
تعرفه بیمه سمعک سازمان بیمه تکمیلی هواپیمایی ماهان
سازمان هواپیمایی ماهان مجموعا مبلغ ۱۰۰۰۰۰۰ تومان جهت کمک هزینه و تعرفه بیمه سمعک به کاربران دارای بیمه تکمیلی پرداخت می کند. کاربران با ارائه فاکتور معتبر کمک هزینه خود را دریافت می کنند.
مبلغ تعرفه بیمه سمعک در بانک صادرات ایران
سازمان بیمه بانک صادرات مجموعا مبلغ ۳۰۰۰۰۰۰ تومان جهت تعرفه بیمه سمعک پرداخت کرده است. پس از ارائه فاکتور معتبر از مرکز شنوایی شناسی و تجویز سمعک می توان کمک هزینه تهیه سمعک را از این بیمه دریافت نمود.
مبلغ پرداختی بانک سپه برای بیمه سمعک
بانک سپه مبلغ ۳۰۰۰۰۰۰ تومان تعرفه بیمه سمعک برای هر گوش در نظر گرفته است. بیماران با ارائه فاکتور معتبر می توانند مبلغ مربوطه را دریافت کنند.
مبلغ تعرفه بیمه سمعک سازمان بانک ملی
بانک ملی مجموعا مبلغ ۲۲۰۰۰۰۰ تومان جهت تعرفه بیمه سمعک پرداخت کرده است. بانک ملی هرساله مبلغ ۲۷۰۰۰۰ تومان با ارائه فاکتور تعمیرات و باتری و خدمات سمعک به بیمه شدگان پرداخت می کند. کاربران با ارائه فاکتورهای معتبر می توانند مبالغ مربوطه را دریافت کنند.
مبلغ تعرفه بیمه سمعک پرداختی بانک ملت
بیمه بانک ملت مبلغ ۱۸۰۰۰۰۰ تومان برای تعرفه بیمه سمعک یک گوشی در نظر گرفته است. اگر سمعک بصورت دو گوشی تجویز شود این مبلغ تعرفه ۲۷۰۰۰۰۰ تومان خواهد بود. پس از دریافت سمعک مدارک مورد نیاز تعیین شده توسط سازمان به همراه دستگاه و کارت گارانتی آن به بیمه ارائه می شود و مبلغ مشخص شده دریافت می شود.
مبلغ تعرفه بیمه سمعک بانک کشاورزی
سازمان بیمه بانک کشاورزی مبلغ ۱۶۰۰۰۰۰ تومان برای تعرفه بیمه سمعک هر گوش در نظر گرفته است. با ارائه مدارک به همراه دستگاه و کارت گارانتی می توان مبلغ کمک هزینه را از سازمان مورد نظر دریافت کرد.
تعرفه بیمه سمعک در بیمه نظام آسایش
بیمه نظام آسایش با توجه به نوع قرارداد مبلغ ۲۵۰۰۰۰ تومان یا ۵۰۰۰۰۰ تومان برای تعرفه بیمه سمعک در نظر گرفته است. با ارائه مدارک به بیمه می توان مبلغ مورد نظر را دریافت نمود.
مبلغ تعرفه بیمه سمعک در سازمان بیمه صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
سازمان بیمه صدا و سیمای جمهوری اسلامی مبلغ ۱۰۳۵۰۰۰ تومان برای تعرفه بیمه سمعک در نظر گرفته است. تجویز سمعک یک گوشی یا دو گوشی تاثیری در این مبلغ ندارد.
تعرفه بیمه سمعک بیمه شدگان شرکت نفت
بیمه شرکت نفت با توجه به سن کاربر سمعک کمک هزینه پرداخت می کند. برای افراد بالاتر از ۱۴ سال تنها مبلغ یک گوش پرداخت می گردد. تعرفه بیمه سمعک در این سازمان ۱۳۵۰۰۰۰ تومان در نظر گرفته شده است. اگر سن کاربر کمتر از ۱۴ سال باشد مبلغ کمک هزینه برای تجویز دوگوشی به میزان ۲۷۰۰۰۰۰ تومان پرداخت می شود.